Zahraniční zastoupení CzechTourism v Los Angeles uspořádalo v září neobvyklou a zajímavou roadshow s prezentací „České republiky jako země příběhů" spojenou s nabídkou ochutnávky dobrot z Čech a Moravy, na kterou jsme pozvali zástupce médií a cestovních kanceláří v navštívených státech USA.
Našimi partnery byly Vinařský fond České republiky a Generální konzulát České republiky v Los Angeles. Vinařský fond k nám vyslal sommeliera Radima Petratura a SousChefa z restaurace Alcron v Radisson Blu Alcron Hotelu Praha Jakuba Černého.
Dne 16. září jsme vyrazili na cestu dlouhou 3 700 mil. Cesta to byla dlouhá a náročná, ale věříme, že i dlouhodobě velice přínosná. Auto jsme měli plné brožur a krabic, ve kterých bylo „Víno z Czech" – právě toto označení najdete na etiketě 18 druhů vín dovážených do USA z vybraných moravských vinařství.
První zastávkou byl Culinary Institute of Arizona, náš lokální partner, kde jsme hned dvakrát prezentovali možnosti cestování po Čechách a Moravě. Abychom řádně vysvětlili, jak naše země chutná, připravil Jakub Černý na ochutnávku 3 zajímavé chody: salát z čočky s uzeným telecím jazykem a křenovou pěnou, pečené kachní prso s červeným zelím a bramborovým knedlíkem a na závěr jahodový knedlík s jahodovou omáčkou. K tomu sommelier Radim Petratur nabízel ochutnávku třech vybraných moravských vín, samozřejmě nechyběla česká piva Pilsner Urquell, Staropramen a Český lev, která jsou na mnohých místech v USA již dostupná.
Toto se opakovalo ještě čtyřikrát: v Salt Lake City, v Portlandu, v Silicon Valley a v Los Angeles, kde jsme s pomocí kamarádů a přátel z Generálního konzulátu celou roadshow zakončili na Italském kulturním institutu. Jedna lokalita se ale lišila. V Seattlu jsem se při předchozí návštěvě seznámil s majitelem řeznictví zvaného The Swinery (Prasečkárna), a tak jsme nemohli prezentovat Českou republiku jinak než řádnou zabijačkou. Podařilo se nám sehnat Jelínkovu slivovici i české pivo Staropramen a Radim Petratur rozléval moravské víno. Jakub Černý pak brzy odpoledne začal plnit žaludky našich hostů zabijačkovým gulášem, ovarem, řízky a škvarky se sádlem. Když pak ještě pro všechny připravil lekci výroby jitrnic, které si mohli hosté nejen ochutnat ale i odnést, byla nálada skvělá a nadšení nebralo konce. Hned druhý den pak vyšel na první stránce článek ve West Seattle Herald, který hýřil optimismem, fotografiemi z prezentace a pozváním na zabijačku do Čech. Doufám, že až někteří z vás dorazí do Seattlu a navštíví The Swinery, budou tam připraveny i jitrnice podle Jakubova receptu.
Nejnovější články z rubriky Warning: Undefined array key 0 in /data/web/virtuals/367104/virtual/www/domains/dragonboatevents.cz/wp-content/themes/komora/single.php on line 264
Warning: Attempt to read property "name" on null in /data/web/virtuals/367104/virtual/www/domains/dragonboatevents.cz/wp-content/themes/komora/single.php on line 264
Warning: Undefined array key 0 in /data/web/virtuals/367104/virtual/www/domains/dragonboatevents.cz/wp-content/themes/komora/single.php on line 267
Warning: Attempt to read property "slug" on null in /data/web/virtuals/367104/virtual/www/domains/dragonboatevents.cz/wp-content/themes/komora/single.php on line 267
Vážení čtenáři, Váš oblíbený portál Celyoturismu.cz bude v horizontu 3 měsíců uzavřen. To podstatné z cestovního ruchu – vývoj, statistiky, analýzy, legislativní problematiku atd. – proto nově najdete na zpravodajském portálu Hospodářské komory ČR www.komoraplus.cz a také ve...
První velká incomingová akce na podporu návštěvnosti České republiky po pandemii covid-19. Tak vnímají odborníci na cestovní ruch z celého světa Czech Republic Travel Trade Day (TTD) 2022. Ve spolupráci s Destinační agenturou Živý kraj ho uspořádala...
Nejen tři inspirační videa, ale i zajímavá čísla o turistice z České republiky představil minulý týden ředitel Německé turistické centrály (DZT) v Praze Jan Pohaněl na setkání s novináři.