Eurest přispěl novými trendy, obdržel plaketu

Motivační plakátek pro dětské strávníky se setkal s úspěchem

S jubilejním desátým oceněním letos přišla redakce odborného časopisu pro management hotelů, restaurací a účelového stravování Food-Service a již tradičně udělila bronzovou plaketu českého gastronoma Jaroslava Vašaty za úspěšný gastronomický koncept. Oceněným návrhem se staly nové postupy v oblasti školního stravování vyvinuté společností Eurest ČR.

Cenu Jaroslava Vašaty za úspěšný gastronomický koncept, kterou uděluje časopis Food-Service, získala letos společnost Eurest za projekt školního stravování Jíme s Barvožroutem. Vítězný návrh prý redakci zaujal tím, že nenásilně a hravě vzdělává nejmladší strávníky v oblasti zdravé výživy. Společnost Eurest vstoupila na český trh v roce 1991. V současnosti podle výkonného ředitele Jana Jirana spravuje více než 80 školních jídelen a chystá se převzít dalších dvacet. „Důvodem úspěchu je jednak větší důraz na služby poskytované dětem, které nejsou v konceptu označovány jako strávníci, ale jako hosté, a jednak důraz na zdravou výživu,“ uvedl ředitel společnosti Jan Jiran. Součástí projektu Jíme s Barvožroutem je i objednávání jídel přes internet, které dává rodičům možnost mít kontrolu nad jídelníčkem jejich dětí.

Výkonný ředitel společnosti Eurest ČR Jan Jiran představuje maskota Barvožrouta Výkonný ředitel společnosti Eurest ČR Jan Jiran představuje maskota Barvožrouta

Jídla jsou rozdělena do tří barev a děti si zároveň zaškrtávají korespondující políčka v kartičce strávníka, kde je jim vždy přidělena jen určitá měsíční porce méně zdravých jídel. Když se jim podaří udržet si vyrovnaný jídelníček, mohou se zúčastnit soutěže o hodnotné ceny. Tento koncept podle jeho tvůrců nenásilnou formou obrací pozornost dětí ke zdravému stravování. Časopis Food-Service uděluje cenu Jaroslava Vašaty od roku 2000. V předchozích letech ji získaly například restaurace a řetězce Jarmark, Ambiente – The Living Restaurants, Potrefená Husa, Kolkovna group, Středověká krčma Dětenice, Ambiente Brasileiro nebo Švejk Restaurant.

Text: -jah- a -čtk-
Foto: -jah-

Nejnovější články z rubriky
Warning: Undefined array key 0 in /data/web/virtuals/367104/virtual/www/domains/dragonboatevents.cz/wp-content/themes/komora/single.php on line 264

Warning: Attempt to read property "name" on null in /data/web/virtuals/367104/virtual/www/domains/dragonboatevents.cz/wp-content/themes/komora/single.php on line 264


Warning: Undefined array key 0 in /data/web/virtuals/367104/virtual/www/domains/dragonboatevents.cz/wp-content/themes/komora/single.php on line 267

Warning: Attempt to read property "slug" on null in /data/web/virtuals/367104/virtual/www/domains/dragonboatevents.cz/wp-content/themes/komora/single.php on line 267
Foto: Shutterstock.com

Celyoturismu.cz končí, cestovní ruch se přesouvá na Komoraplus.cz

Vážení čtenáři, Váš oblíbený portál Celyoturismu.cz bude v horizontu 3 měsíců uzavřen. To podstatné z cestovního ruchu – vývoj, statistiky, analýzy, legislativní problematiku atd. – proto nově najdete na zpravodajském portálu Hospodářské komory ČR www.komoraplus.cz a také ve...

Číst více
Foto: CzechTourism

Zahraniční odborníci na cestovní ruch poznali Karlovarský kraj

První velká incomingová akce na podporu návštěvnosti České republiky po pandemii covid-19. Tak vnímají odborníci na cestovní ruch z celého světa Czech Republic Travel Trade Day (TTD) 2022. Ve spolupráci s Destinační agenturou Živý kraj ho uspořádala...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Tři pilíře německé propagace a pár zajímavých čísel

Nejen tři inspirační videa, ale i zajímavá čísla o turistice z České republiky představil minulý týden ředitel Německé turistické centrály (DZT) v Praze Jan Pohaněl na setkání s novináři.

Číst více