Asociace

Foto: A.T.I.C. ČR

Společné aktivity turistických informačních center v letošním roce

Turistická informační centra se postupně vrací do provozu a začínají plánovat letní turistickou sezonu. Již druhým rokem bude mít příprava jiný rozměr, než v letech před pandemií.

Číst více
Foto: Shutterstock.com

AČCKA vítá plán vlády usnadnit cestování do zahraničí

Zavedení bezplatných PCR testů napomůže podle Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA) restartu cestovního ruchu a významně podpoří zájem o letní dovolené.

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Příští týden se otevřou hotely. Asociace očekává nižší zájem než loni

(aktualizováno 20. 5.) Od pondělí 24. května začnou fungovat hotely pro rekreační účely, a to bez omezení kapacity. Vnitřní prostory restaurací by se mohly hostům otevřít v první polovině června. Hoteliéři rozvolnění samozřejmě vítají, celkově ale letos v létě očekávají...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Spolupráce a vztahy na prvním místě!

Cestovní kanceláře a cestovní agentury i nadále bojují o své přežití. Před sezonou a v době stále tvrdých opatření dopadajících na jejich podnikání se však potvrzuje vzájemná potřeba spolupráce a vzájemného předávání informací. V ACK ČR propojujeme několik činností a informací najednou.

Číst více
Foto: Asociace kuchařů a cukrářů ČR

Miroslav Kubec: Klient bude čím dál náročnější (II.)

Přinášíme dokončení rozhovoru s prezidentem Asociace kuchařů a cukrářů Miroslavem Kubcem. V první části jsme hovořili o aktuální situaci v tuzemské gastronomii, stejně jako o změnách, které ji v důsledku pandemie čekají. Nyní navazujeme povídáním o gastroturismu i aktivitách profesního spolku, v jehož čele Miroslav...

Číst více
Foto: Asociace kuchařů a cukrářů ČR

Miroslav Kubec: Klient bude čím dál náročnější (I.)

S prezidentem Asociace kuchařů a cukrářů Miroslavem Kubcem jsme hovořili o aktuální situaci v gastronomii, stejně jako o změnách, kterými obor projde v důsledku pandemie covid-19. A navzdory tomu, že restaurace budou mezi posledními provozy, které vláda dovolí v rámci rozvolňování otevřít, šlo...

Číst více
Ilustrace: COT group

Podcast: S Miroslavem Kubcem o gastronomii a gastroturismu

S prezidentem Asociace kuchařů a cukrářů České republiky jsme hovořili o aktuální situaci v gastronomii, stejně jako o změnách, kterými obor projde v důsledku pandemie covid-19. A navzdory tomu, že restaurace budou mezi posledními provozy, které vláda dovolí v rámci rozvolňování otevřít,...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

AHR ČR je připravena se kvůli omezením obrátit na soud

Asociace hotelů a restaurací ČR (AHR) je připravena obrátit se kvůli vládním omezením na Nejvyšší správní soud, považuje je za diskriminační. Jejich znění navíc podle ní nejsou v souladu se zákonem. V představeném plánu rozvolňování asociaci nejvíce vadí...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Rozvolňovací balíčky rozlítily hoteliéry a restauratéry

Vláda minulý týden zveřejnila plán rozvolňování protiepidemických opatření. Podnikatelé v sektoru horeca, kteří už dlouho po takovém „jízdním řádu“ volali, jsou však zklamáni. Česká unie cestovního ruchu či Hospodářská komora ČR vydaly nesouhlasná stanoviska, Asociace hotelů...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Otevřou se horská střediska v půli května?

Po prakticky nulové zimní sezoně se naděje provozovatelů tuzemských horských středisek upínají k letní sezoně. Ta by mohla v ideálním případě začít v polovině května. Nezájmu českých zákazníků se přitom areály bát nemusí. Vyplývá to z informací, jež zazněly...

Číst více