Gastro

Foto: Shutterstock.com (montáž: COT group)

Česko má známku bezpečné turistické destinace

Česká republika získala od Světové rady cestovního ruchu (WTTC) mezinárodní známku „Safe Travels Stamp“ a může se tak pyšnit statutem bezpečné destinace. O známku žádala za destinaci Česká republika národní centrála cestovního ruchu CzechTourism, která na základě...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Jakou budoucnost plánují politici cestovnímu ruchu, hotelnictví a gastronomii?

Rozhodujete se, komu v nadcházejících parlamentních volbách dát svůj hlas, i podle toho, jakou budoucnost plánují jednotlivé strany pro obor, který vás živí? Pomoci vám může anketa, kterou mezi lídry politických stran a uskupení provedla Asociace hotelů a restaurací...

Číst více
Foto: Ecocapsule

V horských pustinách i rušných podnicích

Všude tam přijdou vhod ty nejmodernější technologie. Rádi byste nabízeli pohodlné ubytování na vysoké hoře, ale chybí tam jakákoliv infrastruktura? Chcete v reálném čase vědět, jak se cítí hosté ve vaší restauraci? A potřebujete rychle rozdělovat úkoly,...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Technologická řešení v turismu

Automaty na bagety, různé pochutiny nebo nápoje nejsou dnes ničím neobvyklým. Jak moc svět cestovního ruchu proměňují různé technologie, je v současné době viditelné v každé jeho oblasti. Můžeme do určité míry hovořit o tzv. technologických trendech. Kromě...

Číst více
Foto: Shutterstock.com a -pmu- (montáž: COT group)

Podcast: Jak technologie přetvářejí svět turismu

O technologických trendech, které proměňují oblast cestovního ruchu a hotelnictví, jsme v zářijovém podcastu hovořili se zakladatelem a majitelem hotelového systému Previo Pavlem Kotasem. Řeč byla mimo jiné o tom, jak se na vývoji technologií a zájmu o ně podepsala pandemie...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Roboti přichází a chtějí vám sloužit

Pro hosty atrakce, pro personál vítaní pomocníci. V českých restauracích i hotelech se začínají zabydlovat roboti. Na své si přijdou jak ti, které fascinuje čistě industriální pojetí, tak ti, kteří uvítají jistou dávku roztomilosti. Vyzkoušejte, jaké to...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Storyous: Restauratéři by neměli zanevřít na odběr jídla s sebou

Provozovatelé restaurací by podle společnosti Storyous, která do stravovacích podniků dodává technologie a pokladní systémy, neměli zanevřít na odběr jídla s sebou. Zvážit by ale měli všechny možné zdroje příjmů včetně bezkontaktních služeb. Situaci v gastronomii by mohla...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Konec jednorázových plastů se odkládá

Zákon týkající se omezení prodeje jednorázových plastů měl původně oficiálně začít platit 1. července 2021. Počítá s tím, že plastové výrobky, jako jsou například srkací stébla („brčka“), příbory, talíře, kelímky, míchátka nebo tyčinky na čištění uší, již...

Číst více
Jiří Lízler / Marriott International

Pražský Marriott díky rekonstrukci vyrostl

Máte namířeno do Prahy a poohlížíte se po ubytování? Vyzkoušet můžete třeba rekonstruovaný hotel Marriott. Ten slibuje zcela nový zážitek a širokou škálu nových služeb. A s ohledem na současnou situaci také přísnější hygienická a bezpečnostní opatření.

Číst více
Zdroj: CzechTourism

Bude už „Otevřeno napořád“?

Cestovní ruch ožívá. Buďme ohleduplní, dodržujme pravidla, ať nám to vydrží a zůstane otevřeno už napořád. To je myšlenka, s kterou do agentury CzechTourism přišli podnikatelé, oborové asociace a destinační organizace, a ze které se zrodila iniciativa a marketingový koncept...

Číst více