Online degustace vína – zážitek à la covid, nebo trend?
Pandemie a omezující ochranná opatření nevynalezly online degustace vína, zato je notně rozšířily. Mají své výhody a nevýhody. Posloužily k přežití – přežijí jako zážitek?
Pandemie a omezující ochranná opatření nevynalezly online degustace vína, zato je notně rozšířily. Mají své výhody a nevýhody. Posloužily k přežití – přežijí jako zážitek?
Navazujeme na první část článku, kterou jsme zveřejnili v pondělí 10. května. Přinášíme několik slibovaných příběhů, které dokreslují dopady pandemie covid-19 na tuzemské vinaře. Tedy na výrobce vína, jeho prodejce a také podnikatele ve vinařské turistice.
Pivovarníci podobně jako restauratéři upozorňují na to, že hostinští nemají právo vyžadovat doklady pro vstup na zahrádky. Chtějí, aby ministerstvo zdravotnictví určilo konkrétní povinnosti pro zákazníky i provozovatele tak, aby bylo jasné, kdo za co odpovídá....
Chcete-li ve svém gastronomickém zařízení potěšit českého spotřebitele, mějte ve skladu dostatečnou zásobu vína. Hlavně tedy tuzemského, bílého, ideálně polosuchého. A nebojte se kvalitnější produkce. Tak by se daly notně zjednodušeně interpretovat výsledky loňského průzkumu Vinařského...
Přinášíme dokončení rozhovoru s prezidentem Asociace kuchařů a cukrářů Miroslavem Kubcem. V první části jsme hovořili o aktuální situaci v tuzemské gastronomii, stejně jako o změnách, které ji v důsledku pandemie čekají. Nyní navazujeme povídáním o gastroturismu i aktivitách profesního spolku, v jehož čele Miroslav...
Hospodářská komora ČR, respektive její sekce pro rozvoj služeb v oblasti pohostinství a gastroprovozu včera v tiskové zprávě ocenila přístup těch tuzemských měst, která podnikatelům v restauračním byznysu odpustila nebo výrazně snížila poplatky za využívání zahrádek u jejich gastronomických zařízení....
Zatímco jsou restaurace a hotely téměř po celé Evropě stále uzavřené a my každé ráno hltáme zprávy o tom, jak se covidová pandemie vyvíjí, běhají nám v hlavě otázky spojené nejen s opětovným rozjezdem našeho provozu, ale též otázky týkající...
Hotely a penziony by se podle ministra průmyslu a obchodu Karla Havlíčka mohly otevřít od 24. května. Vládě příští týden předloží návrh, aby mohly provoz obnovit bez omezení kapacity. Řekl to včera na tiskové konferenci po jednání vlády.
Epidemie covid-19 zasáhla v loňské i letošní sezóně devastujícím způsobem prakticky všechny služby v cestovním ruchu. Jižní Morava ani vinařská turistika, považována za její rodinné stříbro, nebyly výjimkou. V souvislosti s ekonomickými ztrátami však pojmy vinařství, turistika a sezónnost stojí za...
S prezidentem Asociace kuchařů a cukrářů Miroslavem Kubcem jsme hovořili o aktuální situaci v gastronomii, stejně jako o změnách, kterými obor projde v důsledku pandemie covid-19. A navzdory tomu, že restaurace budou mezi posledními provozy, které vláda dovolí v rámci rozvolňování otevřít, šlo...