HORECA v reflektoru AHR ČR – 12/2016

Prezident karlovarského filmového festivalu Jiří Bartoška obdržel mimořádné ocenění

Herec Jiří Bartoška, který je jednou z nejznámějších a nejpopulárnějších osobností na současné herecké scéně, převzal v pátek 25. listopadu 2016 mimořádné ocenění Asociace hotelů a restaurací České republiky. Profesní svaz předal rovněž tradiční ceny nejúspěšnějším hoteliérům a provozovatelům restaurací.

AHR ČR se rozhodla udělit své mimořádné ocenění Jiřímu Bartoškovi za přínos pro české hotelnictví a šíření dobrého jména České republiky jako významné kulturní destinace. Jiří Bartoška je osobností neoddělitelně spjatou s filmovým festivalem v Karlových Varech. Je její hlavní tváří a protagonistou v jedné osobě. Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary je jedním z nejprestižnějších filmových festivalů v Evropě a významnou měrou přispívá k propagaci samotného města Karlovy Vary, ale hlavně ke zvyšování renomé České republiky jako zajímavé turistické a kulturní destinace. Ocenění bylo předáno během slavnostní galavečeře pořádané na závěr konference AHR ČR v Grandhotelu PUPP v Karlových Varech. Cena AHR ČR v podobě sošky z dílny výtvarníka Milana Mottla je udílena již desátým rokem a první sošku obdržel režisér Jiří Menzel za film „Obsluhoval jsem anglického krále“.

Asociace hotelů a restaurací ocenila také nejúspěšnější hoteliéry a provozovatele restaurací v České republice, ocenění Mladý manažer roku a Odpovědný hotel roku. O udělení výročních cen rozhodují odborné komise, mimo jiné na základě hlasování všech členů organizace a v případě ceny Penzion roku je rozhodujícím faktorem hodnocení samotných zákazníků, kteří určí 50 nejlepších penzionů, z nich vyberou 10 nejlepších, které se zúčastní finálového hodnocení.

Ocenění převzali:

  • Hoteliér roku (řetězcové hotely) – Radim Beneš
    (Clarion Congress Hotel Ostrava)
  • Hoteliér roku (nezávislé hotely) – Milena Šnajdrová
    (Hotel Zlatá hvězda, Litomyšl)
  • Restauratér roku (samostatné restaurace) – manželé Burdovi
    (Restaurace Černý Orel, Osek)
  • Restauratér roku (hotelové restaurace) – Krzysztof Sajdok
    (Vitality hotel Vendryně)
  • Mladý manažer roku – Petr Glos (Hotel Hořec, Pec Pod Sněžkou)
  • Penzion roku – Penzion Podhorní mlýn
  • Hotelová škola roku – Hotelová škola, Vyšší odborná škola hotelnictví a turismu a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky v Poděbradech
  • Odpovědný hotel roku – Clarion Congress Hotel Prague
  • Nejlepší studentská práce v oboru – Petr Pičman
    (Vysoká škola obchodní v Praze)
  • Cena Vladimíra Štětiny – Jan Filip
    (za celoživotní přínos českému hotelnictví a gastronomii)

www.ahrcr.cz 

 
V letošním roce se rozhodovalo z celkem 70 nominovaných osobností a členských subjektů, v soutěži Škola roku se hodnotilo 11 hotelových škol z celé České republiky a posouzeno bylo 27 diplomových prací.

Více na http://konference2015.ahrcr.czhttp://cenyahr.cz 

Foto: -ahr-

 

Nejnovější články z rubriky Gastro

Foto: Shutterstock.com

Celyoturismu.cz končí, cestovní ruch se přesouvá na Komoraplus.cz

Vážení čtenáři, Váš oblíbený portál Celyoturismu.cz bude v horizontu 3 měsíců uzavřen. To podstatné z cestovního ruchu – vývoj, statistiky, analýzy, legislativní problematiku atd. – proto nově najdete na zpravodajském portálu Hospodářské komory ČR www.komoraplus.cz a také ve...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Restauratérům i ubytovatelům se vracejí hosté

Asociace hotelů a restaurací ČR (AHR) ve spolupráci se společností Data Servis – informace zveřejnila výsledky vývoje tržeb v ubytovacích a stravovacích zařízeních za první čtvrtletí letošního roku. Z průzkumu vyplývá, že provozovatelé restaurací zažívají postupný návrat hostů na...

Číst více
Foto: AHR ČR

Pavel Hlinka nositelem Gaspart Bonet Foundation Award

Během 84. valného shromáždění konfederace HOTREC, které se uskutečnilo v Praze, obdržel Pavel Hlinka evropské ocenění za svůj mimořádný přínos k propagaci odvětví cestovního ruchu a pohostinství v České republice. V tiskové zprávě to uvedla Asociace hotelů a restaurací České republiky (AHR...

Číst více