Letošního I. ročníku tohoto polosportovního klání kuchařů se zúčastnilo celkem osm čtyřčlenných týmů z Prahy, Ústí nad Labem a Karlových Var.
Do soutěže se zapojili zástupci sedmi hotelů a odborných škol (hotel Imperiál – Karlovy Vary, Grandhotel Pupp – Karlovy Vary, Carlsbad Plaza – Karlovy Vary, Cukrárna Buchalovi – Praha, SPV Grandhotel Pupp – Karlovy Vary, SOU stravování a cestovního ruchu Ondřejská – Karlovy Vary a hotel Větruše – Ústí nad Labem). Počasí vyšlo jako na objednávku – na desátou hodinu, na kterou byl svolán oficiální začátek soutěžního dne, vysvitlo po dlouhém týdnu dešťů „objednané“ slunce a zápolení kuchařských týmů mohlo začít. Nebyla nouze o výkony na poli sportu, odborných znalostí a zábavy i o setkání přátelská a profesní.
Celý turnaj probíhal ve velmi přátelském duchu, ale vyhrát a odvézt si putovní pohár mohl jen jeden tým. Tímto týmem se stal s těsným náskokem jednoho bodu před týmem karlovarského hotelu Imperial tým z ústecké Větruše, který získal 61 bodů. Tým na třetí příčce, hotel Carlsbad Plaza, vybojoval úplně stejný počet bodů jako hotel Imperial, a i přes to, že vyhrál celý fotbalový turnaj, pravidla hovořila neúprosně a při stejném počtu získaných bodů rozhodovaly o celkovém vítězství vědomosti a dosažený čas při disciplíně spočívající v luštění kuchařské křížovky, se kterou si o 54 sekund rychleji poradili kuchaři z hotelu Imperial. Rovněž čtvrté místo, které obsadil pražský tým z cukrárny Buchalovi, dělil od medailových pozic pouhý jeden bod.
Po pompézním vyhlášení vítězů, předání pohárů i medailí, štědrých cen od sponzorů a ocenění všem ostatním soutěžním borců všech zúčastněných týmů zástěrami s logem soutěže a perníkovými plaketami následoval zábavní večer s živou hudbou, který skvěle uzavřel příjemně prožitý den.
Vážení čtenáři, Váš oblíbený portál Celyoturismu.cz bude v horizontu 3 měsíců uzavřen. To podstatné z cestovního ruchu – vývoj, statistiky, analýzy, legislativní problematiku atd. – proto nově najdete na zpravodajském portálu Hospodářské komory ČR www.komoraplus.cz a také ve...
Asociace hotelů a restaurací ČR (AHR) ve spolupráci se společností Data Servis – informace zveřejnila výsledky vývoje tržeb v ubytovacích a stravovacích zařízeních za první čtvrtletí letošního roku. Z průzkumu vyplývá, že provozovatelé restaurací zažívají postupný návrat hostů na...
Během 84. valného shromáždění konfederace HOTREC, které se uskutečnilo v Praze, obdržel Pavel Hlinka evropské ocenění za svůj mimořádný přínos k propagaci odvětví cestovního ruchu a pohostinství v České republice. V tiskové zprávě to uvedla Asociace hotelů a restaurací České republiky (AHR...