Rozhodujícím cílem AKC ČR je vzdělávání, organizujeme ročně více než 70 seminářů. V oblasti vzdělávání je pro nás úspěchem zahájení kurzů Kulinářské akademie AKC. Tento projekt byl zpracován jako nadstandardní kurzy pro kuchaře, cukráře, šéfkuchaře, šéfcukráře, mistry a učitele kuchařského a cukrářského oboru, které mají přinést vybraným posluchačům nové pohledy na kulinářské umění v rámci moderních světových trendů.
Pořádáme celostátní soutěže Kuchař roku, Gastro Junior – Nowaco Cup, Gastro – Hradec a řadu regionálních soutěží. Máme národní tým seniorů a juniorů a několik regionálních kuchařských družstev, která se zúčastňují nejvýznamnějších světových kuchařských soutěží a pravidelně potvrzují, dobré jméno Asociace i české gastronomie ve světě (světová olympiáda, Culinary Challenge v Singapuru, IGEHO v Basileji, Expogast v Lucemburku a další).
Spolupracujeme s odbornými gastronomickými školami, nejaktivnější studenty sdružujeme v Junior-klubu, udržujeme kontakty se zahraničními odborníky, které zveme na přednášky a do odborných komisí při soutěžích. Zde je náš program na následující období.
9. – 11. 11. 2006
GASTRO České Budějovice 2006
20. – 23. 11. 2006
zájezd na mezinárodní soutěž ExpoGast – Lucembursko
2. 12. 2006
soutěž Český kapr – ve spolupráci s Čs. rybářským svazem pořádá pobočka Šumava a hotel Zvíkov
7. – 8. 12. 2006
2. regionální kolo soutěže GASTRO JUNIOR 2007 – NOWACO CUP, ve spolupráci se SŠSS Ostrava–Hrabůvka
27. 1. 2007
XVI. reprezentační ples AKC ČR – v hotelu Babylon Centrum v Liberci
leden 2007
soutěž Jihočeský kuchař 2007
leden/únor 2007
celostátní valná hromada AKC ČR, XVI. reprezentační ples AKC ČR (termín bude upřesněn)
27. – 29. 3. 2007
finále soutěže GASTRO JUNIOR 2007 – NOWACO CUP ve spolupráci s BVV; součást doprovodného programu veletrhu G+H, 3. mezinárodního veletrhu gastronomie, hotelových služeb a veřejného stravování
www.akc.cz