I Magyar Turizmus neboli Maďarská turistika nenechal na letošním ročníku GO & REGIONTOUR nikoho na pochybách, že tyto veletrhy cestovního ruchu mají opravdu mezinárodní příchuť, byť je z velké části tvořena odborníky či laiky z těsně sousedících zemí.
Záměrem maďarského touristboardu byla prezentace během tříhodinového bloku, a ač přednáška oproti původně plánovanému programu nakonec končila o hodinu dříve, byly postupně zmíněny všechny přednosti, které tento náš bývalý soused pro turistiku nabízí.
Dominantní roli samozřejmě muselo hrát lázeňství a gastronomie, do popředí se ale u Maďarů dostává i trendové welness. Vraťme se však k lázeňství. Zmíněny byly přednosti lázní Hevíz, Harkány či Zalakaros, poslední z nich byly propagovány zvláště intenzivně. Zalakároská lázeňská voda je v Evropě ojedinělá chloridosodná a hydrogenuhličitanová termální voda, která je mírně radioaktivní. Léčivá voda vyvíjí nejlepší účinky při léčení chronických gynekologických potíží a nemocí pohybového ústrojí a kloubů a při ošetřování nervových, srdečních a oběhových potíží. Středobodem zalakaroského lázeňského komplexu jsou lázně Gránit, kde je v létě hostům k dispozici více než 5 000 m² vodní plochy, z toho asi 1 500 m² je v krytých bazénech. Vedle svých léčebných vlivů se v tomto regionu staly i ohniskem welness, na základě klasifikace Maďarského svazu lázní jim bylo uděleno od května 2007 v kategorii léčebných, zážitkových a plážových lázní čtyřhvězdičkové ocenění.
Hunguest Hotel Freya, Zalakaros
Zalakaros ale nejsou jenom lázně, jsou také považovány za centrum celého mikroregionu, kde můžete navštívit mnoho dalších zajímavostí, například osadu Garabonc, k jejímž pozoruhodnostem patří architektonicky zajímavá původní zástavba. Vesnička je také známá produkcí vína a členstvím v Zalaské vinné stezce. Alternativou je výlet do Galamboku, starodávné osady s poutavou historií z dob tureckých válek, později byl zdejší barokní kostel dílnou rakouského sochaře Dorfmeistera. Zajímavostí je také zdejší skanzenový dům a na vesničku navazující chráněná krajinná oblast.
V další prezentaci pak byly zmíněny přednosti maďarské kuchyně s typickými hostinci csárdami a jednotlivé speciality, například perkelt, dödöle nebo göcsejská houbová polévka. V neposlední řadě pak z této oblasti pochází produkce kvalitního vína.
Nejnovější články z rubriky Warning: Undefined array key 0 in /data/web/virtuals/367104/virtual/www/domains/dragonboatevents.cz/wp-content/themes/komora/single.php on line 264
Warning: Attempt to read property "name" on null in /data/web/virtuals/367104/virtual/www/domains/dragonboatevents.cz/wp-content/themes/komora/single.php on line 264
Warning: Undefined array key 0 in /data/web/virtuals/367104/virtual/www/domains/dragonboatevents.cz/wp-content/themes/komora/single.php on line 267
Warning: Attempt to read property "slug" on null in /data/web/virtuals/367104/virtual/www/domains/dragonboatevents.cz/wp-content/themes/komora/single.php on line 267
Vážení čtenáři, Váš oblíbený portál Celyoturismu.cz bude v horizontu 3 měsíců uzavřen. To podstatné z cestovního ruchu – vývoj, statistiky, analýzy, legislativní problematiku atd. – proto nově najdete na zpravodajském portálu Hospodářské komory ČR www.komoraplus.cz a také ve...
První velká incomingová akce na podporu návštěvnosti České republiky po pandemii covid-19. Tak vnímají odborníci na cestovní ruch z celého světa Czech Republic Travel Trade Day (TTD) 2022. Ve spolupráci s Destinační agenturou Živý kraj ho uspořádala...
Nejen tři inspirační videa, ale i zajímavá čísla o turistice z České republiky představil minulý týden ředitel Německé turistické centrály (DZT) v Praze Jan Pohaněl na setkání s novináři.