MICE

Odešel prof. Jiří Jindra

České školství přišlo o jednu z předních osobností. Ve věku 86 let zemřel v noci ze 7. na 8. září 2020 prof. Ing. Jiří Jindra, CSc., emeritní rektor Vysoké školy hotelové v Praze. Škola o tom informovala na svých webových stránkách.   Profesor...

Číst více

Profesionálové se opět sejdou na kontraktačním veletrhu CZECH TRAVEL MARKET

Již popáté se v pražských Letňanech sejdou nejvýznamnější české i zahraniční cestovní kanceláře, agentury, dopravci, hoteliéři nebo poskytovatelé služeb a další subjekty z oboru cestovního ruchu. Ve dnech 24. a 25. listopadu se totiž v PVA EXPO PRAHA koná kontraktační veletrh CZECH TRAVEL...

Číst více

Jak si definovat svého „náročného“ turistu

V Pardubickém kraji se v posledních letech výrazně zlepšila kvalita služeb i cestovního ruchu obecně. Jelikož však region není historicky vnímán jako tradiční dovolenková destinace, mnoho turistů východní Čechy při plánování své dovolené jednoduše nenapadnou. Co to...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Budoucnost je ve věrných klientech a přímých rezervacích

Koronavirus způsobil šok světové ekonomice. Po uzavření hranic a zavedení vládních restrikcí na ubytovací zařízení (což pro většinu provozovatelů znamenalo uzavření hotelu či penzionu), klesl počet rezervací – prakticky přes noc – téměř na nulu. Navíc...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Ubytovací zařízení, právo a koronavirová krize

Koronavirová krize těžce zasáhla cestovní ruch a k nejhůře postiženým patří hotely i další ubytovací zařízení. Vzniká také řada složitých právních otázek. Úřady a soudy se přitom vyrovnávají s takovými spornými otázkami běžně řadu let, jenže v dnešní krizové době je...

Číst více

Trendy v hotelových rezervačních systémech

Jestliže před deseti lety stačilo na webové stránky napojit jakýkoli booking engine a před pěti lety jeho produkci podpořit intenzivnější on-line kampaní, pak v současnosti a především v následujících letech bude rozhodující přesné zaměření nabídek v booking enginu na konkrétního...

Číst více

Český simulátor hotelu experimentuje s různými prodejními strategiemi

Jak nastavit cenu jednotlivých služeb na jednotlivých distribučních kanálech pro jednotlivé typy tržních segmentů? Jak reagovat na výkyvy v poptávce jednotlivých tržních segmentů? Kdy a jak nastavit různá prodejní omezení nebo zvýhodnění? Jak se vymezit v konkurenčním prostředí?...

Číst více

Horeca v útlumu, dodavatelé loví i jinde

Dramatický pokles poptávky po ubytovacích službách v době pandemie nového koronaviru poznamenal nejen hotely, penziony a další ubytovací zařízení, ale také jejich dodavatele. Ti museli v rámci boje o přežití přistoupit k více či méně výrazným úpravám své činnosti, někteří...

Číst více

Hotely v Česku: Jak si poradit s koronakrizí

Letošní rok je úplně jiný, nový, zmatený, plný očekávání a následně plný skepse. Vláda zavřela hotely a dočasně znemožnila podnikatelům v oblasti hotelnictví a gastronomie pokračovat v jejich živobytí. Pandemie COVID-19 způsobila přeskupení vztahů v cestovním ruchu a spousta věcí je úplně...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Technologický upgrade pohostinství

Ačkoliv jsme v pohostinství velmi přizpůsobiví, co se technologií týká, jsme zvyklí jen na setrvačnost. Ve srovnání s jinými obory jsme pozadu. Posledních deset let se dařilo zvyšovat tržby přístupem – „Proč měnit něco, co funguje?" A to...

Číst více