Plzeňský Prazdroj láká na novinky v expozici i na zážitkové programy

Plzeňský Prazdroj přiláká každoročně do Plzně několik set tisíc návštěvníků, kteří mají zájem poznat unikátní postup výroby světově proslulého ležáku Pilsner Urquell. V roce 2015, kdy bude Plzeň Evropským hlavním městem kultury, očekává pivovar ještě větší příliv domácích i zahraničních turistů a na zvýšený zájem je připraven.

Prohlídka pivovaru v novém

Největším lákadlem plzeňského pivovaru stále zůstává standardní prohlídka autentických míst, kde se zlatý ležák Pilsner Urquell vaří od roku 1842. Během ní navštíví turisté jak současné moderní výrobní provozy, tak historické prostory včetně labyrintu pivovarských sklepů, kde mohou proslulý zlatavý mok ochutnat.

alt_text

Navíc byla prohlídková trasa v letošním roce doplněna novými expozicemi. Úvodní zastavení v Návštěvnickém centru připomíná založení pivovaru i zásadní milníky v jeho slavné historii. S procesem výroby piva Pilsner Urquell se návštěvníci nyní seznámí v prostoru historické varny a zcela nová část expozice „Lidé Pilsner Urquell“ je vyprávěním o lidské práci a umu. Kromě osudů plzeňských sládků se tady hosté seznámí i s dalšími pivovarskými profesemi, bez kterých by příběh piva Pilsner Urquell nebyl tak slavný. Prohlídky pivovaru mohou návštěvníci Plzně absolvovat po celý rok každý den v týdnu.

Jak si užít návštěvu pivovaru naplno

Kromě prohlídek bude pivovar v roce 2015 nabízet jak indivi-­duálním návštěvníkům, tak organizovaným skupinám různé zážitkové programy. Například pro milovníky plzeňského ležáku připravil Školu čepování. Během tohoto tříhodinového programu se účastníci dozvědí, jak pivo správně ošetřit a čepovat. Naučí se různé styly čepování a osvojí si pojmy jako čochtan, šnyt, mlíko nebo hladinka.

Plzeňský Prazdroj ctí a uchovává tradici historických řemesel. Díky tomuto jedinečnému zázemí může zájemcům nabídnout program nazvaný Cesta pivovarského tovaryše. Zábavnou formou, doplněnou soutěžemi, seznamuje účastníky s historickými pivovarskými řemesly. V magickém prostředí historických sklepů zažijí cestu do minulosti a vyzkoušejí si profesi bednáře, sklep­mistra nebo ledaře.

Text a foto: Plzeňský Prazdroj

www.prazdrojvisit.cz 

 

Nejnovější články z rubriky Gastro

Foto: Shutterstock.com

Celyoturismu.cz končí, cestovní ruch se přesouvá na Komoraplus.cz

Vážení čtenáři, Váš oblíbený portál Celyoturismu.cz bude v horizontu 3 měsíců uzavřen. To podstatné z cestovního ruchu – vývoj, statistiky, analýzy, legislativní problematiku atd. – proto nově najdete na zpravodajském portálu Hospodářské komory ČR www.komoraplus.cz a také ve...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Restauratérům i ubytovatelům se vracejí hosté

Asociace hotelů a restaurací ČR (AHR) ve spolupráci se společností Data Servis – informace zveřejnila výsledky vývoje tržeb v ubytovacích a stravovacích zařízeních za první čtvrtletí letošního roku. Z průzkumu vyplývá, že provozovatelé restaurací zažívají postupný návrat hostů na...

Číst více
Foto: AHR ČR

Pavel Hlinka nositelem Gaspart Bonet Foundation Award

Během 84. valného shromáždění konfederace HOTREC, které se uskutečnilo v Praze, obdržel Pavel Hlinka evropské ocenění za svůj mimořádný přínos k propagaci odvětví cestovního ruchu a pohostinství v České republice. V tiskové zprávě to uvedla Asociace hotelů a restaurací České republiky (AHR...

Číst více