Vážení členové,
příznivci gastronomie, přátelé!
Je za námi rok 2013, rok, který přinesl mnoho změn v práci naší asociace. Po odchodu manažerky Zuzany Albrechtové navázala na její práci Martina Vondrová. Její příchod přinesl mnoho změn, které jsou ku prospěchu naší asociace, nás všech. Přibývají nám členové i partneři, lépe s nimi komunikujeme. Máme nové programy slev pro vás, naše členy.
Velmi dobře nám, hlavně díky tajemnici Romaně Vodičkové, funguje e-shop. Právě tyto dvě zmíněné aktivity nás donutily podívat se na způsob evidence členů. Bohužel naše databáze nebyla úplně v pořádku, a tak jsme se rozhodli pro novou evidenci, včetně přečíslování členské základny a vydání nových členských průkazek. Právě proto dostáváte nyní domů e-mailové zprávy i poštovní dopisy s žádostí o novou registraci. Věřím, že právě tento krok přispěje ke zlepšení komunikace s vámi, a také k vaší větší spokojenosti.
Další krok byl učiněn při tvorbě kurzů a seminářů. Právě ústředí podpořilo pracující pobočky a supluje pro vás pobočky nečinné. Připravili jsme řadu seminářů, které se setkaly s velkým ohlasem a přivedly nám nové zájemce o členství. Jsem přesvědčen, že tato aktivita pomůže rozpohybovat pobočky nečinné. Pokud se tak nestane, budeme na představenstvu jednat o jejich zrušení a nabídneme členům přestup do pobočky dobře fungující. Tou je nyní například pobočka Karlovy Vary pod novým předsedou Lukášem Paluskou, dále tradičně dobře pracující pobočka Šumava s množstvím kvalitních seminářů a opět skvěle zorganizovanou soutěží Český kapr. V Brně máme nového předsedu Miroslava Procházku, který se velmi aktivně vložil do příprav a dojednání výhodných podmínek na finále Gastro Junior Bidvest Cup Brno. Nelze zapomenout na aktivní Severní Moravu a pobočku Východní Čechy. V současné době ale silně vyčnívá i pobočka Severní Čechy, kdy tamní vedení s Lukášem Uhrem a Romanem Sejvalem výborně rozpohybovalo náš Junior klub a k tomu organizuje velké množství vzdělávacích i kulturních aktivit.
Minulý rok nám přinesl i další úspěchy – zúčastnili jsme se semifinále soutěže WACS Global Chef Challenge, v níž Lukáš Skála bezkonkurenčně zvítězil v kategorii cukrář a postoupil do světového finále v Norsku. Máme za sebou finále Kuchař roku 2013/14 a pro toto období se stal nejlepším kuchařem Patrik Bečvář. Připravujeme nové vzdělávací programy pro menzy, školní jídelny a závodní jídelny.
Nedá se samozřejmě říci, že by rok 2013 byl pouze rokem úspěchů. Neúspěchy jsou ale pro mne a pro celé představenstvo AKC ČR velkým poučením do další práce.
Nejsem si jist, zda se mi podařilo vyjmenovat vše, co se v roce 2013 v naší asociaci událo, ale věřte, že tento rok bude ještě složitější na něco nezapomenout. Chystáme pro vás řadu dalších aktivit a věřím, že zůstanete s námi.
Miroslav Kubec,
prezident AKC ČR
www.akc.cz
Kalendář nejbližších akcí AKC ČR
19.–20. března |
GASTRO KROMĚŘÍŽ TESCOMA CUP 2014 |
3. dubna |
GASTRO HRADEC 2014 – Aldis Hradec Králové |
srpen |
XVI. oslavy sv. Vavřince, soutěž Gastro Vavřinec – pobočka Praha a střední Čechy |
25.–28. září |
veletrh FOR GASTRO & HOTEL, PVA Praha-Letňany |
Semináře pořádané centrálou AKC ČR
|
únor |
Manažerské dovednosti II., Praha, lektor Ivana Srdínková |
4. března |
Italská kuchyně – Gastro Studio BidVest, Kralupy nad Vltavou, lektor Marek Svoboda |
březen |
Kalkulace, tvorba cen, food cost, Ostrava, lektor Radomír Benetka |
www.akc.cz