Gourmet Team Challenge a Cukrář roku má vítěze
Za vzrůstajícího zájmu soutěžících i odborné veřejnosti se v únoru v Praze uskutečnil 3. ročník soutěže týmů v přípravě moderního dekorovaného bufetového stolu. Ve dvou dnech změřily své síly čtyři týmy, a opravdu se bylo na co dívat.
Každý tým přišel s nějakým originálním nápadem, a proto o zajímavé výrobky doopravdy nebyla nouze. Návštěvníci měli možnost za 250 Kč soutěžní výrobky ochutnat a hlavně druhý den soutěže byl o konzumaci velký zájem. Někteří kolegové se chtěli inspirovat a pilně ochutnávali a fotili, ostatní si hlavně pochutnali. Zároveň probíhala i soutěž o nejlepšího cukráře. A jak soutěž dopadla?
Vítězný tým Hotelu InterContinental Praha |
1. místo – Hotel InterContinental Praha
Kapitán týmu: Štěpán Stieber
Kuchaři: Daniel Beneš, Patrik Bečvář, Marek Papež, Tomáš Vaníček
Cukrář: Lukáš Skála
Název soutěžního stolu: BLACK AND WHITE
2. místo – ARAMARK
Vedoucí týmu: Tomáš Vaněk
Kuchaři: Jiří Faltys, Milan Kadlec, Vladimír Adamec, Pavel Veselský
Cukrář: Martin Janouškovec
Název soutěžního stolu: ČESKÁ KUCHYNĚ
3. místo – SOŠ a SOU Polička
Kapitán týmu: Lubomír Brázda
Kuchaři: Vladimír Andrlík, Martin Krejsa, Milan Macháček
Cukrář: Božena Zahálková
Název soutěžního stolu: CESTY BOHUSLAVA MARTINŮ
4. místo – Fresh Food Catering
Vedoucí týmu: Ondřej Slanina
Kuchaři: Milan Jantač, Jiří Křivohlavý, Tomáš Bláha, Vít Alt
Cukrář: Solomia Volytská
Název soutěžního stolu: VELIKONOCE
Velikonoční stůl Fresh Food Catering |
Karamelová pana cotta s kokosem a ostružinou, soutěžní výrobek Hotelu InterContinental |
Výsledky Cukrář ČR 2013:
- Lukáš Skála – Hotel InterContinental Praha
- Božena Zahálková – SOŠ a SOU Polička
- Martin Janoušovec – Aramark
- Solomia Volytská – Fresh Food Catering
|
Karamelová pana cotta s kokosem a ostružinou, soutěžní výrobek Hotelu InterContinental |
Dort týmu Fresh Food Catering |
Text: -HaM-
Foto: -HaM- a -pmu-
www.akc.cz
18. ročník Gastro Hradec – přípravy pokračují
Hlavní myšlenkou celostátní soutěže Gastro Hradec Vitana Cup je připravit soutěžící na úspěchy v zahraničních soutěžích a k tomu směřují i všechny přípravy na již 18. ročník, který se bude konat 18. dubna 2013 v Kongresovém centru Aldis v Hradci Králové.
Organizátoři, východočeská pobočka AKC ČR, apelují na naše gastronomické vlajkové lodě, hotely a restaurace, jakož i na šlechtice našeho oboru, šéfkuchaře a šéfcukráře těchto významných podniků, aby se zapojili do přípravy a také umožnili svým spolupracovníkům odzkoušet a připravit své soutěžní výrobky tak, aby úspěšně reprezentovali jména svých provozoven. Zároveň věří, že odborné školy, jejich mistři odborného výcviku, učitelé a jejich vedení budou i se studenty ročníku 2013 tou nejúspěšnější a největší profesní skupinou jako v minulém roce. Veškeré další informace, přihlášky a kritéria soutěže najdete na www.akc.cz
a www.gastrohradec.cz.
-HaM-
www.akc.cz