AKC ČR má nové představenstvo
Dne 23. února 2013 proběhla v celostátní volební valná hromada Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Valná hromada se uskutečnila v hotelu InterContinental Praha a zúčastnilo se jí přes 200 členů AKC ČR.
Mezi čestnými hosty nechyběla generální tajemnice Slovenského svazu kuchařů a cukrářů Zuzana Důžeková, prezident Asociace hotelů a restaurací ČR Václav Stárek, předseda Folklorního sdružení České republiky Zdeněk Pšenica a ředitel prodeje do gastronomie ČR společnosti Bidvest Foodservice Milan Pech.
Na valné hromadě byla slavnostně podepsána smlouva s novým generálním partnerem Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, kterým se stala společnost Bidvest Czech Republic. Z rukou prezidenta AKC ČR a předsedů poboček převzali významná ocenění ti členové, kteří se svojí prací zasloužili o rozvoj asociace. Nejvyšší ocenění AKC ČR, Kříž svatého Vavřince, získali Jiří Napravil, Jaroslav Václavek, Miroslava Pítrová a Jan Pýcha.
Přítomní členové také zvolili pro další čtyři roky nové představenstvo.
-HaM-
www.akc.cz
Výsledky voleb do nového představenstva AKC ČR pro období 2013–2016:
- Bc. Miroslav Kubec – prezident AKC ČR
- Pavlína Berzsiová – viceprezident AKC ČR – sekce cukrář
- Bc. Marek Svoboda – viceprezident AKC ČR – sekce kuchař
Dalšími členy představenstva byli zvoleni:
František Buchal, Martin Havel, Ing. Zdeněk Hladík, Bc. Maria Horníková, Jiří Král, Vladimír Krofta, Ing. Jaromír Sadílek, Ing. Roman Sejval
Revizní komise:
Jiří Eichler, Karel Lukeš, Ing. Jaroslav Fiala
|
Bezplatné gastronomické semináře
Asociace kuchařů a cukrářů se stala subdodavatelem vzdělávacího projektu Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu.
Kdo se může projektu zúčastnit?
Své zaměstnance mohou přihlásit zaměstnavatelé, podniky – právnické osoby, obchodní společnosti a osoby samostatně výdělečně činné (mimo organizací státní správy a místní samosprávy a jejich zaměstnanců). Projekt je přednostně zaměřen na mikro, malé a střední podniky. Za podnikatelský subjekt je považována obchodní společnost, výrobní či spotřební družstvo a dále OSVČ.
Podpořeny budou všechny regiony ČR mimo území hl. města Prahy. Projektu se mohou účastnit pouze ty osoby, jejichž práce je vykonávána mimo území hl. města Prahy. Vzdělávání je cíleno na jednotlivé podporované skupiny CZ NACE. U modulů pro stravování se jedná o NACE 56 Stravování a pohostinství.
Kurzy budou probíhat od dubna 2013 do podzimu 2014, postupně ve všech krajích České republiky. Při zaručení naplnění kurzu lze po domluvě kurzy uspořádat i ve vlastních prostorách uchazeče. U gastronomických seminářů, kde je součástí i praktická ukázka, musí být k dispozici zařízená kuchyně (konvektomat, sporák atd.).
Pro ty zájemce z cílové skupiny, kterým prezenční forma nebude vyhovovat, budou připraveny e-learningové moduly a e-knihovna obsahující odborné publikace.
AKC ČR zajišťuje tyto gastronomické semináře, které jsou určeny pro řadové zaměstnance:
Gastronomický seminář – Recepce, rauty a bankety
Praktické návody a tipy na organizaci i přípravu pokrmů pro hromadné gastronomické akce, jako jsou recepce, rauty či bankety. Lektor: M. Jiskra
Gastronomický seminář – Moderní česká kuchyně
Klasické pokrmy české národní kuchyně. Příprava pokrmů výborné české chuti v moderním designu a jejich úprava na talíři. Lektor: S. Zukal
Gastronomický seminář – Ryby
Jak připravovat a servírovat ryby v moderní podobě.
Lektor: M. Jiskra
www.akc.cz
Pozor, důležité! Informace o podpoře de minimis
Účast v projektu je zcela bezplatná, nicméně dle nařízení komise č. 1998/2006, o použití článků 87 a 88 Smlouvy na podporu de minimis, a nařízení č. 800/2008 mají podporované aktivity ve vztahu k podporované cílové skupině zaměstnavatelů charakter podpory de minimis. Podpora poskytovaná podle pravidla de minimis (podpora malého rozsahu) není, vzhledem k relativně nízké hodnotě, chápána jako veřejná podpora, tzn., že nenarušuje hospodářskou soutěž ani neovlivňuje obchod mezi členskými státy EU. Celková výše podpory de minimis poskytnutá jednomu podniku nesmí v kterémkoli tříletém období přesáhnout částku 200 000 eur.
Tento projekt podpořeným podnikům a OSVČ (nikoliv osobám v zaměstnaneckém poměru) zakládá podporu de minimis, tzn., že PO i OSVČ jsou povinny sledovat svůj stav vyčerpané podpory de minimis a nepřekročit uvedený limit. Stav podpory de minimis lze sledovat zde: http://eagri.cz/public/app/RDM/Portal/Subject/Search. Více informací o podpoře de minimis se dozvíte v příručce OPLZZ Veřejná podpora ve verzi 1.7. Příručka je ke stažení na
www.esfcr.cz/folder/4774/
|
