Pohled pod pokličku AKC ČR – 04/2013

AKC ČR má nové představenstvo

Dne 23. února 2013 proběhla v celostátní volební valná hromada Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Valná hromada se uskutečnila v hotelu InterContinental Praha a zúčastnilo se jí přes 200 členů AKC ČR.

 Mezi čestnými hosty nechyběla generální tajemnice Slovenského svazu kuchařů a cukrářů Zuzana Důžeková, prezident Asociace hotelů a restaurací ČR Václav Stárek, předseda Folklorního sdružení České republiky Zdeněk Pšenica a ředitel prodeje do gastronomie ČR společnosti Bidvest Foodservice Milan Pech.

Na valné hromadě byla slavnostně podepsána smlouva s novým generálním partnerem Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, kterým se stala společnost Bidvest Czech Republic. Z rukou prezidenta AKC ČR a předsedů poboček převzali významná ocenění ti členové, kteří se svojí prací zasloužili o rozvoj asociace. Nejvyšší ocenění AKC ČR, Kříž svatého Vavřince, získali Jiří Napravil, Jaroslav Václavek, Miroslava Pítrová a Jan Pýcha.

Přítomní členové také zvolili pro další čtyři roky nové představenstvo.

-HaM-

www.akc.cz

Výsledky voleb do nového představenstva AKC ČR pro období 2013–2016:

  • Bc. Miroslav Kubec – prezident AKC ČR
  • Pavlína Berzsiová – viceprezident AKC ČR – sekce cukrář
  • Bc. Marek Svoboda – viceprezident AKC ČR – sekce kuchař

Dalšími členy představenstva byli zvoleni:

František Buchal, Martin Havel, Ing. Zdeněk Hladík, Bc. Maria Horníková, Jiří Král, Vladimír Krofta, Ing. Jaromír Sadílek, Ing. Roman Sejval

Revizní komise:

Jiří Eichler, Karel Lukeš,
Ing. Jaroslav Fiala


Bezplatné gastronomické semináře

Asociace kuchařů a cukrářů se stala subdodavatelem vzdělávacího projektu Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu.

Kdo se může projektu zúčastnit?

Své zaměstnance mohou přihlásit zaměstnavatelé, podniky – právnické osoby, obchodní společnosti a osoby samostatně výdělečně činné (mimo organizací státní správy a místní samosprávy a jejich zaměstnanců). Projekt je přednostně zaměřen na mikro, malé a střední podniky. Za podnikatelský subjekt je považována obchodní společnost, výrobní či spotřební družstvo a dále OSVČ.

Veškeré informace o dalších vzdělávacích modulech pro NACE Stravování a registrace na www.vzdelavani.czechtourism.cz 

Podpořeny budou všechny re­giony ČR mimo území hl. města Prahy. Projektu se mohou účastnit pouze ty osoby, jejichž práce je vykonávána mimo území hl. města Prahy. Vzdělávání je cíleno na jednotlivé podporované skupiny CZ NACE. U modulů pro stravování se jedná o  NACE 56 Stravování a pohostinství.

Kurzy budou probíhat od dubna 2013 do podzimu 2014, postupně ve všech krajích České republiky. Při zaručení naplnění kurzu lze po domluvě kurzy uspořádat i ve vlastních prostorách uchazeče. U gastronomických seminářů, kde je součástí i praktická ukázka, musí být k dispozici zařízená kuchyně (konvektomat, sporák atd.).

Pro ty zájemce z cílové skupiny, kterým prezenční forma nebude vyhovovat, budou připraveny e-learningové moduly a ­e-knihov­na obsahující odborné publikace.

AKC ČR zajišťuje tyto gastronomické semináře, které jsou určeny pro řadové zaměstnance:

Gastronomický seminář – Recepce, rauty a bankety

Praktické návody a tipy na organizaci i přípravu pokrmů pro hromadné gastronomické akce, jako jsou recepce, rauty či bankety. Lektor: M. Jiskra

Gastronomický seminář – Moderní česká kuchyně

Klasické pokrmy české národní kuchyně. Příprava pokrmů výborné české chuti v moderním designu a jejich úprava na talíři. Lektor: S. Zukal

Gastronomický seminář – Ryby

Jak připravovat a servírovat ryby v moderní podobě.

Lektor: M. Jiskra

www.akc.cz

Pozor, důležité! Informace o podpoře de minimis

Účast v projektu je zcela bezplatná, nicméně dle nařízení komise č. 1998/2006, o použití článků 87 a 88 Smlouvy na podporu de minimis, a nařízení č. 800/2008 mají podporované aktivity ve vztahu k podporované cílové skupině zaměstnavatelů charakter podpory de minimis. Podpora poskytovaná podle pravidla de minimis (podpora malého rozsahu) není, vzhledem k relativně nízké hodnotě, chápána jako veřejná podpora, tzn., že nenarušuje hospodářskou soutěž ani neovlivňuje obchod mezi členskými státy EU. Celková výše podpory de minimis poskytnutá jednomu podniku nesmí v kterémkoli tříletém období přesáhnout částku 200 000 eur.

Tento projekt podpořeným podnikům a OSVČ (nikoliv osobám v zaměstnaneckém poměru) zakládá podporu de minimis, tzn., že PO i OSVČ jsou povinny sledovat svůj stav vyčerpané podpory de minimis a nepřekročit uvedený limit. Stav podpory de minimis lze sledovat zde: http://eagri.cz/public/app/RDM/Portal/Subject/Search. Více informací o podpoře de minimis se dozvíte v příručce OPLZZ Veřejná podpora ve verzi 1.7. Příručka je ke stažení na

www.esfcr.cz/folder/4774/ 

Nejnovější články z rubriky
Warning: Undefined array key 0 in /data/web/virtuals/367104/virtual/www/domains/dragonboatevents.cz/wp-content/themes/komora/single.php on line 264

Warning: Attempt to read property "name" on null in /data/web/virtuals/367104/virtual/www/domains/dragonboatevents.cz/wp-content/themes/komora/single.php on line 264


Warning: Undefined array key 0 in /data/web/virtuals/367104/virtual/www/domains/dragonboatevents.cz/wp-content/themes/komora/single.php on line 267

Warning: Attempt to read property "slug" on null in /data/web/virtuals/367104/virtual/www/domains/dragonboatevents.cz/wp-content/themes/komora/single.php on line 267
Foto: Shutterstock.com

Celyoturismu.cz končí, cestovní ruch se přesouvá na Komoraplus.cz

Vážení čtenáři, Váš oblíbený portál Celyoturismu.cz bude v horizontu 3 měsíců uzavřen. To podstatné z cestovního ruchu – vývoj, statistiky, analýzy, legislativní problematiku atd. – proto nově najdete na zpravodajském portálu Hospodářské komory ČR www.komoraplus.cz a také ve...

Číst více
Foto: CzechTourism

Zahraniční odborníci na cestovní ruch poznali Karlovarský kraj

První velká incomingová akce na podporu návštěvnosti České republiky po pandemii covid-19. Tak vnímají odborníci na cestovní ruch z celého světa Czech Republic Travel Trade Day (TTD) 2022. Ve spolupráci s Destinační agenturou Živý kraj ho uspořádala...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Tři pilíře německé propagace a pár zajímavých čísel

Nejen tři inspirační videa, ale i zajímavá čísla o turistice z České republiky představil minulý týden ředitel Německé turistické centrály (DZT) v Praze Jan Pohaněl na setkání s novináři.

Číst více