Pohled pod pokličku AKC ČR

České Budějovice: Český kapr i nejlepší český kuchař

České Budějovice: Budějovické Výstaviště bude začátkem listopadu dějištěm dvou velkých soutěží – Kuchař roku 2013/2014 a Český kapr.

 Asociace kuchařů a cukrářů ČR vyhlásila soutěž „Kuchař roku 2013/2014″, která je určena profesionálním kuchařům. Generálním partnerem této soutěže je firma Makro Cash & Carry ČR. Finále proběhne v rámci akce Gastrofest České Budějovice, a to ve dnech 7.–8. listopadu 2013. Vítěz získá putovní pohár, titul Kuchař roku 2013/2014 a hlavní cenu věnovanou generálním partnerem, společností MAKRO CASH & CARRY ČR – týdenní stáž v zahraniční restauraci oceněné prestižními cenami, v hodnotě 100 000 Kč.

Ve dnech 8.–9. listopadu 2013 proběhne na stejném místě 8. ročník soutěže Český kapr, tentokrát na téma: Český kapr s košíkem farmářských produktů.

Více informací naleznete na www.akc.cz

Text: -HaM-
Foto: Thinkstockphotos.com


Termínový kalendář bezplatných gastronomických seminářů pro řadové zaměstnance

Datum Program Místo konání
24. 10. 2013 Ryby Restaurant Větruše,
Ústí nad Labem
25. 10. 2013 Recepce, raut, banket Restaurant Větruše,
Ústí nad Labem
29. 10. 2013 Ryby Luna – školní restaurace,
Karlovy Vary
30. 10. 2013 Recepce, raut, banket Luna – školní restaurace,
Karlovy Vary
06. 11. 2013 Recepce, raut, banket Hotel Horizont,
Pec pod Sněžkou
07. 11. 2013 Ryby Hotel Horizont, Pec
pod Sněžkou
08. 11. 2013 Moderní česká kuchyně Hotel Horizont,
Pec pod Sněžkou
29. 11. 2013 Moderní česká kuchyně Hotel Alexandria,
Luhačovice
30. 11. 2013 Recepce, raut, banket Hotel Alexandria,
Luhačovice
02. 12. 2013 Moderní česká kuchyně Studio firmy Retigo,
Rožnov pod Radhoštěm
03. 12. 2013 Ryby Studio firmy Retigo,
Rožnov pod Radhoštěm
04. 12. 2013 Recepce, raut, banket Studio firmy Retigo,
Rožnov pod Radhoštěm

Povinná registrace na www.vzdelavani.czechtourism.cz

-HaM-


Národní týmy finišují s přípravou

V termínu 23.–27. listopadu 2013 změří na prestižní kuchařské soutěži v rámci Salon Culinaire Mondial v Basileji své síly deset nejlepších kuchařských národních týmů v hodnocení WACS. Zúčastní se i náš národní tým.

 Týmové duely už byly rozlosovány a zde jsou dny, ve kterých bude náš tým soutěžit:

Dalšími soutěžícími jsou Švýcarsko,Kanada, Hongkong, Jižní Afrika, Německo, Holandsko, Singapur a Malajsie.

Náš juniorský národní tým se zase intenzivně připravuje na soutěž v Koreji.

Máte zájem sponzorsky podpořit naše reprezentační týmy? Veškeré kontakty naleznete na www.akc.cz.

Text: -HaM-
Foto: Thinkstockphotos.com

www.akc.cz

Nejnovější články z rubriky Gastro

Foto: Shutterstock.com

Celyoturismu.cz končí, cestovní ruch se přesouvá na Komoraplus.cz

Vážení čtenáři, Váš oblíbený portál Celyoturismu.cz bude v horizontu 3 měsíců uzavřen. To podstatné z cestovního ruchu – vývoj, statistiky, analýzy, legislativní problematiku atd. – proto nově najdete na zpravodajském portálu Hospodářské komory ČR www.komoraplus.cz a také ve...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Restauratérům i ubytovatelům se vracejí hosté

Asociace hotelů a restaurací ČR (AHR) ve spolupráci se společností Data Servis – informace zveřejnila výsledky vývoje tržeb v ubytovacích a stravovacích zařízeních za první čtvrtletí letošního roku. Z průzkumu vyplývá, že provozovatelé restaurací zažívají postupný návrat hostů na...

Číst více
Foto: AHR ČR

Pavel Hlinka nositelem Gaspart Bonet Foundation Award

Během 84. valného shromáždění konfederace HOTREC, které se uskutečnilo v Praze, obdržel Pavel Hlinka evropské ocenění za svůj mimořádný přínos k propagaci odvětví cestovního ruchu a pohostinství v České republice. V tiskové zprávě to uvedla Asociace hotelů a restaurací České republiky (AHR...

Číst více