Počet míst je omezen!!! Uzávěrka pro zaslání přihlášek je 20. dubna 2015. Na základě zaslané závazné přihlášky bude vystavena faktura a zaslána e-mailem. Originál bude předán na semináři. Poplatek za seminář musí být uhrazen nejpozději týden před konáním semináře.
Obsah semináře:
Úvod do legislativy
Vnímání jednotného evropského trhu
Druhy a harmonizace legislativních předpisů, uvádění výrobků na trh
Označování potravin
Novela zákona o potravinách a tabákových výrobcích – stávající legislativní stav
Nařízení EU 1169/2011, o poskytování informací o potravinách spotřebitelům
Shrnutí povinných požadavků pro balené, zabalené, nebalené potraviny a přepravní obal
Alergeny a způsob jejich značení
(balené a nebalené potraviny, pokrmy)
Výživové údaje
Povinné a dobrovolně uvedené, zaokrouhlování hodnot, referenční hodnoty příjmu, souhrn výjimek z uvádění údajů, příklady možného získání výživových hodnot
Grafická vyobrazení a loga na výrobcích
BIO, veterinární označení, chráněná zeměpisná označení (CHZO) a chráněná označení původu (CHOP),
tvrzení bez lepku, bez konzervantů atd.)
příklady nevhodných grafik
Částečně povinné značky na obalech
recyklační symboly, zelený bod
Správná výrobní a hygienická praxe
Nezbytné požadavky hygieny dle nařízení ES 852/2004 (požadavky na provozovny a zařízení)
Činnost při příjmu potravin a bezpečné zacházení s nimi
Mikrobiologické aspekty hygieny potravin
Sanitační opatření (bezpečné nakládání s odpadem)
Zdravotní nebezpečí z potravin (příčiny vzniku a zásady prevence)
Správná hygienická praxe na pracovišti
Problematika z praxe (úkoly systému kritických bodů, interní audit a jeho význam v praxi)
Cena semináře:
(v ceně je zahrnuta účast na semináři a občerstvení – káva, nápoje, oběd a certifikát)
ČLEN AKC ČR – 1 599 Kč včetně 21 % DPH
ČLEN JUNIOR KLUBU AKC ČR – 500 Kč včetně 21 % DPH
NEČLEN – 3 198 Kč včetně 21 % DPH
Z důvodu zajištění profesionální kvality průběhu celého semináře je možné stornovat svou účast na daném kurzu nejdéle 5 dní před daným kurzem, jinak AKC ČR propadá 50 procent z ceny kurzu. V případě stornování účasti později propadá AKC ČR částka v plné výši. Stornování účasti na kurzu je možné pouze písemnou formou nebo e-mailem na sekretariát AKC ČR.
AKC ČR si vyhrazuje právo zrušit kurz z důvodů nenaplnění dané kapacity na jednotlivé kurzy, a to nejpozději do dvou pracovních dnů po uzávěrce daného kurzu.
Vážení čtenáři, Váš oblíbený portál Celyoturismu.cz bude v horizontu 3 měsíců uzavřen. To podstatné z cestovního ruchu – vývoj, statistiky, analýzy, legislativní problematiku atd. – proto nově najdete na zpravodajském portálu Hospodářské komory ČR www.komoraplus.cz a také ve...
Asociace hotelů a restaurací ČR (AHR) ve spolupráci se společností Data Servis – informace zveřejnila výsledky vývoje tržeb v ubytovacích a stravovacích zařízeních za první čtvrtletí letošního roku. Z průzkumu vyplývá, že provozovatelé restaurací zažívají postupný návrat hostů na...
Během 84. valného shromáždění konfederace HOTREC, které se uskutečnilo v Praze, obdržel Pavel Hlinka evropské ocenění za svůj mimořádný přínos k propagaci odvětví cestovního ruchu a pohostinství v České republice. V tiskové zprávě to uvedla Asociace hotelů a restaurací České republiky (AHR...