První čtvrtletí s brněnskou pobočkou
Jeden z bodů mimořádné valné hromady, která se konala 26. ledna 2015, byla volba nového představenstva pobočky Brno AKC ČR.
Výsledkem hlasování je současné představenstvo, které pracuje od 1. února 2015 a tvoří jej tým ve složení:
- Eliška Dernerová – předsedkyně
- Pavlína Permedlová – místopředsedkyně
- Michal Černý – člen
- Čtvrtý člen, Michal Suchánek, rezignoval z důvodu změny trvalého bydliště.
První letošní setkání se uskutečnilo v Praze při realizaci Juniorské show. Souboj juniorů Bzenec – Horky nad Jizerou proběhl jako doprovodný program soutěže Svatebního dortu roku 2016. Obě školy jsou členy AKC ČR.
Vítězky soutěže O Priessnitzův dortík
|
Dále metropole jižní Moravy hostila účastníky Gastro Junior Brno Bidvest Cup 2016 a měsíc leden byl zakončen v Lázních Jeseník kláním O Priessnitzův dortík.
Následovalo trochu vzdělávání, které jsme podpořili kurzy drátkování a karamel.
Po krátké přestávce se mladí odborníci setkali při přípravě dortu v Moravskoslezském kraji. Akci můžete najít pod názvem Podbeskydský ještěr.
 |
 |
Představenstvo brněnské pobočky (zprava): Eliška Dernerová, Michal Černý a Pavlína Permedlová
|
V březnu se konal již 14. ročník soutěže Moravský pohár
|
Na začátku měsíce března se v Bzenci konal Moravský pohár 2016, již čtrnáctý ročník soutěže, na jejíž přípravě se podílejí školy z Brna, Bzence a Kroměříže. Již jsme vykročili k patnáctému ročníku, který se bude konat v Brně.
Proběhla rovněž soutěž Gastro Kroměříž 2016, jejíž výsledky najdete na www.akc.cz.
V následujícím období připravujeme kurzy Karamel – pokročilý I., Airbrush, Soutěžní menu, Drátkování, Sushi, Španělská kuchyně, Pětichodové menu, Čokoládové dorty, Čokoládové lázně a pokud vše dopadne dobře, tak ještě Práce s čokoládou s mistrem světa. V plánu máme rovněž zájezdy do čokoládovny v Maďarsku a na IKA – Culinary Olympics.
Sledujte stránky AKC ČR nebo facebook Asociace kuchařů a cukrářů, pobočka Brno, kde najdete aktuální termíny.
Text: Eliška Dernerová
Foto: -akc-
www.akc.cz
AKC pokračuje ve vzdělávání kuchařů menz Univerzity Karlovy

Dalšími odbornými semináři pokračuje vzdělávací program pro kuchaře účelového stravování. Asociace kuchařů a cukrářů ČR kurzy připravila pro zaměstnance jedenácti menz Univerzity. Březnový seminář byl věnován studené kuchyni. Lektor Pavel Bortník seznámil účastníky semináře s moderními saláty, mimo jiné z kuskusu a zeleniny, z pečené dýně a červené řepy nebo z cizrny. Další seminář bude věnován moderní české kuchyni a celý běh seminářů zakončí dvoudenní seminář Pro zdraví a pro chuť, věnovaný nejmodernějším trendům ve výživě.
Text a foto: -akc-
www.akc.cz
