AKC ČR proškolí menzy
Koncem března podepsali prezident AKC ČR Bc. Miroslav Kubec a Ing. Jiří Macoun, ředitel Kolejí a menz UK, smlouvu o vzdělávání šéfkuchařů a kuchařů všech menz Univerzity Karlovy.
Celkem proběhne deset vzdělávacích seminářů. Účastníci se seznámí mimo jiné se správným využitím moderní kuchyňské technologie, naučí se připravovat zajímavé přílohy, moderní zeleninová jídla i saláty. Nebude chybět ani česká kuchyně, minutková jídla či příprava akcí, jako jsou koktejl či raut. Pro AKC ČR se jedná o pilotní běh jednoho z kurzů v rámci certifikovaného vzdělávacího programu. Ten, kdo absolvuje všechny povinné semináře, splní dané podmínky a samozřejmě uspěje u závěrečného testu, obdrží doklad, že je Certifikovaný kuchař účelového stravování. AKC ČR je připravena takto proškolit i zájemce z oblasti školního, nemocničního a závodního stravování, stejně tak jako zaměstnance lázeňských provozů.
Program Adaptabilita –
Odborné semináře pro IHC
Až do července tohoto roku budou zkušení lektoři AKC ČR školit kuchaře hotelu InterContinental Prague, který získal prostředky z projektu Praha Adaptabilita hrazeného z Evropských sociálních fondů.
Účastníci se budou vzdělávat ve čtyřech oblastech: Molekulární kuchyně v praxi (lektor T. Konopka), Moderní česká kuchyně v menu a jídelním lístku (lektor S. Zukal), Moderní menu s využitím sezonních surovin (lektor J. Štift) a Moderní kuchyňská technologie (lektor L. Brázda).
Bezplatné semináře končí v říjnu
Asociace kuchařů a cukrářů se stala subdodavatelem AHR ČR pro vzdělávací projekt hrazený z ESF „Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu" agentury CzechTourism.
Pro vaše řadové zaměstnance-kuchaře jsou připraveny tyto odborné gastronomické semináře s praktickými ukázkami:
Recepce, raut, banket
Jak správně domluvit, zkalkulovat a připravit moderní gastronomickou akci.
Lektor: M. Jiskra nebo L. Brázda
Moderní česká kuchyně
Co je česká kuchyně, co zařadit do jídelního lístku, jak připravit jednoduché moderní české menu.
Lektor: S. Zukal
Ryby
Jak nakupovat, ekonomicky připravovat a servírovat ryby v moderní podobě, jak si poradit s lososem, humrem nebo ústřicemi.
Lektor: M. Jiskra nebo S. Zukal
Kalendář bezplatných seminářů pro řadové kuchaře
Datum |
Téma |
Lektor |
Místo konání |
26. 5. 2014 |
Moderní česká kuchyně |
S. Zukal |
Ostrava, SOŠ AHOL |
27. 5. 2014 |
Recepce, raut, banket |
M. Jiskra |
Ostrava, SOŠ AHOL |
28. 5. 2014 |
Ryby |
M. Jiskra |
Ostrava, SOŠ AHOL |
4. 8. 2014 |
Moderní česká kuchyně |
S. Zukal |
Liberec, Hotel BW Plus Pytloun |
5. 8. 2014 |
Recepce, raut, banket |
M. Jiskra |
Liberec Hotel BW Plus Pytloun |
6. 8. 2014 |
Ryby |
M. Jiskra |
Liberec Hotel BW Plus Pytloun |
8. 9. 2014 |
Moderní česká kuchyně |
S. Zukal |
Písek, Hotel Bílá růže |
9. 9. 2014 |
Recepce, raut, banket |
M. Jiskra |
Písek, Hotel Bílá růže |
25. 9. 2014 |
Recepce, raut, banket |
M. Jiskra |
Praha, PVA Letňany |
6. 10. 2014 |
Recepce, raut, banket |
L. Brázda |
Beskydy, Bílá, Hotel Bauer |
Texty: -HaM-
Foto: AKC ČR
