Restaurace Zlatá Praha má nového šéfkuchaře

Šéfem kuchyně panoramatické restaurace hotelu InterContinental Prague se od ledna stal Pavel Buchwaldek. Mladý ambiciózní kuchař přišel z pražského Alcronu, jedné ze dvou pražských restaurací ověnčených michelinskou hvězdou. Nový šéfkuchař by chtěl toto nejprestižnější ocenění získat pro restauraci Zlatá Praha, protože by jí podle jeho slov moc slušelo.

Nový šéfkuchař Pavel BuchwaldekNavazovat přitom může držitel titulu Moravský kuchař junior 2012 na řadu zahraničních zkušeností. Mimo jiné v londýnské restauraci The Berkeley pracoval pod vedením legendárního majitele tří michelinských hvězd Pierra Koffmanna.

V těchto dnech tým kuchařů restaurace hotelu InterContinental Prague už intenzivně pracuje na novém menu, které by chtěli hostům představit na začátku března. „Nabídku jídel podstatně zjednodušíme. Výběr bude založen na české a francouzské kuchyni. Chceme se soustředit především na poctivý základ a na využití kvalitních lokálních surovin,“ slibuje šéfkuchař Pavel Buchwaldek. Do konce roku by rád na recenzních stránkách Tripadvisoru viděl Zlatou Prahu v TOP 30 nejlepších restaurací v Praze.

Až do konce února mohou hosté restaurace ochutnat jednu z šéfkuchařových specialit, lososa s křenovou omáčkou, koprovým olejem a okurkou, v rámci gastronomického Grand restaurant festivalu.

Foto: Hotel InterContinental Prague

Nejnovější články z rubriky Gastro

Foto: Shutterstock.com

Celyoturismu.cz končí, cestovní ruch se přesouvá na Komoraplus.cz

Vážení čtenáři, Váš oblíbený portál Celyoturismu.cz bude v horizontu 3 měsíců uzavřen. To podstatné z cestovního ruchu – vývoj, statistiky, analýzy, legislativní problematiku atd. – proto nově najdete na zpravodajském portálu Hospodářské komory ČR www.komoraplus.cz a také ve...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Restauratérům i ubytovatelům se vracejí hosté

Asociace hotelů a restaurací ČR (AHR) ve spolupráci se společností Data Servis – informace zveřejnila výsledky vývoje tržeb v ubytovacích a stravovacích zařízeních za první čtvrtletí letošního roku. Z průzkumu vyplývá, že provozovatelé restaurací zažívají postupný návrat hostů na...

Číst více
Foto: AHR ČR

Pavel Hlinka nositelem Gaspart Bonet Foundation Award

Během 84. valného shromáždění konfederace HOTREC, které se uskutečnilo v Praze, obdržel Pavel Hlinka evropské ocenění za svůj mimořádný přínos k propagaci odvětví cestovního ruchu a pohostinství v České republice. V tiskové zprávě to uvedla Asociace hotelů a restaurací České republiky (AHR...

Číst více