Školy

Konference Vysoké školy hotelové v Praze se letos zaměřila na problematiku sdílené ekonomiky v ubytovacích službách

Již poosmé pořádala Vysoká škola hotelová v Praze (VŠH) ve svých prostorách ve středu dne 19. října 2016 mezinárodní odbornou konferenci Hotelnictví, turismus a vzdělávání, propojující aktuální názory a postoje pracovníků z praxe a akademické půdy. V letošním roce se konference zúčastnilo...

Číst více

Odvětví gastronomie trápí zastaralé vzdělávací osnovy

Mít kvalitní a schopné zaměstnance je základem každého podniku, ať už se jedná o pozice v průmyslu, obchodu, či ve službách. Ve většině odvětví si zaměstnavatelé při hledání nových zaměstnanců musejí poctivě vybírat mezi celou řádkou kvalitních uchazečů....

Číst více

Jak získat a udržet kvalitní zaměstnance?

V zářijovém vydání jsme se obsáhle věnovali neutěšenému stavu na trhu práce v oblasti cestovního ruchu. Stejné problematice byla věnována i říjnová COTakhle snídaně na téma Jak získat a udržet kvalitní zaměstnance. Personalisté a další odborníci hledali jak příčiny...

Číst více

Velká cena cestovního ruchu 2016/2017 s inovovanými kategoriemi!

Od čtvrtka 15. září je možné přihlašovat své projekty do Velké ceny cestovního ruchu 2016/2017. Prestižní soutěž vstupuje do svého jubilejního 10. ročníku s pozměněnými kategoriemi a se žhavou novinkou v podobě kategorie „Startup roku“. Výsledky budou tradičně vyhlášeny v lednu...

Číst více

Migrační krize a cestovní ruch

V letní sezoně roku 2016 vyvrcholily problémy cestovního ruchu způsobené zejména několikaletou nestabilitou v arabském světě, následovanou rozsáhlými migracemi a mnoha teroristickými útoky posledního roku. Reakce veřejnosti na nestabilitu a zejména teroristické útoky bývá často přehnaná, ale s tím...

Číst více

Enoturismus – významná forma cestovního ruchu

Enoturismus je označení pro cestovní ruch se vztahem k vinařství, který je založen na aktivním poznávání vinařského průmyslu a vinařských tradic, a to prostřednictvím cestování ve vinařských oblastech či degustací místního vína. Enoturismus je součástí gastroturismu, resp. kulinářského...

Číst více

VŠH vydala druhý svazek publikace Vybrané kapitoly z hotelnictví a gastronomie

V úterý 31. května 2016 byl slavnostně pokřtěn druhý svazek publikace Vybrané kapitoly z hotelnictví a gastronomie, který je zaměřen na problematiku ubytovacích služeb. Kniha, kterou vydalo nakladatelství Wolters Kluwer, navazuje na první svazek věnovaný stravovacím službám. Publikace...

Číst více

Kulturní bohatství v turistické oblasti Moravský kras a okolí

Turistická oblast Moravský kras a okolí je součástí turistického regionu Jižní Morava. Území regionu i oblasti jsou vymezeny regionalizací agentury CzechTourism, která dělí Českou republiku na 17 turistických regionů a 40 turistických oblastí. K turisticky nejvyhledávanějším cílům v oblasti patří...

Číst více

Firmy v cestovním ruchu přijímají na léto stovky brigádníků

Firmy působící v cestovním ruchu přijímají před létem stovky brigádníků. Část z poptávaných pozic je stále ještě volná. Řada z pracovníků má po konci sezony šanci ve firmách získat i trvalé zaměstnání. Vyplývá to z vyjádření subjektů v cestovním ruchu pro...

Číst více

Vznikla publikace o specifikách čínských turistů v hotelech a restauracích

Počty čínských turistů v České republice dynamicky rostou. Ročně navštíví naši zemi více než čtvrt milionu čínských turistů, kteří využívají služeb ubytovacích a stravovacích zařízení, především na území hlavního města Prahy a v lázeňských místech. Asociace hotelů a restaurací České...

Číst více