Ubytování a gastro

Zdroj: Asociace hotelů a restaurací ČR

Bezpečnost bude trvalou prioritou

Pandemie mění celý svět, dotýká se všech aspektů života. Výrazně mění především oblast služeb, a to zvláště těch, při nichž dochází k setkávání většího počtu osob, a tedy k silnějším sociálním kontaktům. Hotely a restaurace takovými místy bezesporu jsou. Troufám...

Číst více
foto: Shutterstock.com

Cesta k většímu počtu rezervací začíná u channel managera

Bez channel managera je změna dostupných pokojů nebo úprava ceny manuální prodej, který nikdy nekončí. Stačí prodat jeden pokoj, udělat změnu v délce pobytu nebo přijmout zrušenou rezervaci a hned je potřeba vše upravit na každém distribučním...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Evropský cestovní ruch ve stínu covid-19

Celosvětový propad statistik cestovního ruchu se v roce 2020 nevyhnul ani starému kontinentu. Podle prozatímních odhadů je pokles měřený návštěvností hromadných ubytovacích zařízení (HUZ) zhruba poloviční. Mírné oživení přinesly letní měsíce, zejména červenec a srpen. V Česku od...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Nová budoucnost práce: Co zaměstnanci chtějí?

Zaměstnavatelé musejí počítat s tím, že pandemie covid-19 proměňuje preference zaměstnanců. Nově jsou největší prioritou udržení zaměstnání a flexibility získané během karanténních opatření. Ukazuje to průzkum personální agentury ManpowerGroup Česká republika.

Číst více

Novinky v projektu Czech Specials – 12/2020

Certifikace pokračuje Od srpna 2018, kdy administraci certifikací Czech Specials převzala Asociace kuchařů a cukrářů ČR, se certifikovalo 55 restaurací, z toho bylo 32 nově certifikovaných a 23 restaurací si certifikaci obnovilo. I když pandemie na čas certifikaci zastavila,...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Kraj Vysočina v datech ČSÚ

V hromadných ubytovacích zařízeních (HUZ) na Vysočině se během třetího čtvrtletí letošního roku ubytovalo 253 676 hostů. Navzdory koronavirové epidemii to představuje ve srovnání se stejným obdobím loňského roku nárůst o 7,8 procenta.

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Jak nastartovat poptávku po službách na sezonu 2021?

Ani po několika týdnech nouzového stavu se situace v cestovním ruchu nelepší. Chybí jak zahraniční, tak i čeští turisté, navíc bylo nutné omezit provoz kvůli proticovidovým opatřením, takže vyhlídky na nejbližší dobu nejsou nijak radostné. V mnoha regionech...

Číst více

Místní poplatky z pobytu – jak bylo, je a bude?

Institut turismu agentury CzechTourism provedl analýzu, v které se zaměřil na problematiku místních poplatků z pobytu. Zjednodušeně řečeno, analytiky zajímalo, kolik mělo být vybráno, jaká byla realita a jak by mohl vypadat výběr poplatků v příštích letech.

Číst více
Shutterstock.com

Data, která je třeba sledovat s postupným návratem poptávky

Ačkoli se může zdát předčasné a možná i příliš optimistické zabývat se nyní sledováním tržních dat a indikátorů popisujících budoucí poptávku, domnívám se, že právě nyní je nejvyšší čas nastavit plán sběru a analýzy informací umožňující v následujících týdnech a měsících...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Pět tipů, jak díky internímu marketingu zvýšit výkonnost zaměstnanců

Zapojit vaše zaměstnance do marketingových kampaní přispěje k většímu pracovnímu nasazení a zlepší vztahy mezi zaměstnanci.

Číst více