Mezinárodní veletrh hotelového a restauračního zařízení, potravinářství a gastronomie FOR GASTRO & HOTEL vstupuje do 9. ročníku. Ve dnech 10. až 13. října představí v pražském PVA EXPO novinky a trendy napříč segmentem HORECA, nové technologie i produkty, nejlepší kuchaře v Česku i soutěže a exhibice barmanů a baristů. Odborným vrcholem veletrhu je kongres s tématem Úspěšný podnik v digitální době.

Své produkty a technologie představí celkem 320 vystavovatelů z 16 zemí. Letos poprvé je první den akce, čtvrtek 10. října, zaměřen výhradně kontraktačně. Je určen profesionálům z oboru, kteří se na veletrh předem registrovali. O digitálním trhu v pohostinství bude hovořit prezident Asociace hotelů a restaurací ČR Václav Stárek, o budoucnosti technologií pro hotely a restaurace expert na využití moderních technologií Petr Mára. Jak zkrotit rizika bezpečnosti potravin díky aplikaci SafeOps poradí v případové studii Airport Food Services Hana Brožková, Lead Auditor FOOD. Tajné recepty z kuchyně digitálního marketingu prozradí Vladimír Buťa z Mediatelu a Pavel Suchánek s Alešem Markvartem ze společnosti MAKRO budou přednášet na téma: Měla by restaurace fungovat jako továrna na pantofle?
V průběhu programu účastníci uvidí také Rostislava Sedláčka z Firmy.cz při rozboru tipů pro efektivní online kampaně nazvaném Ukažte se tomu, kdo vás hledá. Tečku kongresu dá prestižní šéfkuchař Radek David, který předvede své umění v kuchařské show.
V rámci veletrhu se uskuteční také tradiční klání Kuchař roku, které proběhne pod taktovkou Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Během čtyřdenní soutěže se představí 12 profesionálů, kteří v předchozích kolech nejvíce oslovili odbornou porotu a postoupili do velkého finále.
Na veletrhu bude také připraven atraktivní program GASTRO TOUR, který přinese zajímavé přednášky, workshopy, semináře s ochutnávkami i setkáními s řadou špičkových gastronomů. Program se zaměří na kuchaře nové generace, uvede kuchařskou exhibici národního týmu AKC ČR i debatu na téma Je česká kuchyně stále sexy?
O atraktivní podívanou se postará Česká barmanská asociace, která představí soutěžní a exhibiční program barmanů, baristů, teatenderů a pivních specialistů. Pestrou show mohou návštěvníci sledovat první den veletrhu v Hale 1.
Pracovní portál Gastro-Jobs.cz ve čtvrtek 10. října na FOR GASTRO & HOTEL zaštítí burzu pracovních příležitostí v gastronomii a hotelnictví. Zúčastní se jí desítky vystavovatelů z řad významných hotelových řetězců a restaurací, které nabídnou příležitosti pracovníkům v oboru HORECA nebo zájemcům o ni.
Nováčkem letošního ročníku bude projekt WINE ZONE & TAPAS. Ten v Letňanech ve dnech 11. až 13. října představí široké veřejnosti malá a střední evropská vinařství, vinotéky a pohostinská zařízení. Chybět nebudou ani degustace či prodej nabízených produktů. Na druhé straně nesmí pochopitelně chybět něco pro milovníky zlatavého moku. Své klenoty na veletrhu představí i řemeslné minipivovary.
Foto: Shutterstock.com