Vzdělávací program Příprava rostlinné kuchyně
Potřebujete proškolit své kuchaře pro přípravu bezmasých jídel ve školních, nemocničních a závodních jídelnách? Zajímáte se o veganskou kuchyni a chtěli byste si rozšířit své znalosti? Asociace kuchařů a cukrářů ČR ve spolupráci s Českou veganskou společností vyhlašují vzdělávací program Příprava rostlinné kuchyně.
Absolventi tohoto vzdělávacího programu získají teoretické a praktické znalosti přípravy moderních jídel ze zeleniny, ovoce, obilovin, luštěnin, ze semínek, ořechů i alternativních surovin nahrazujících maso a mléko.
Program je určen pro vyučené kuchaře a bude obsahovat 48 výukových hodin rozdělených do 8 seminářů. Semináře se mohou konat v prostorách objednatele nebo v externím studiu, a to i v sobotu nebo v neděli.

Maximální počet účastníků je 15 osob. Účastníci obdrží doprovodné odborné texty a certifikát o absolvování vzdělávacího programu
Obsah vzdělávacího programu:
- Vegetariánství a rostlinná strava v souvislostech – historie, principy, přehled
- Pilíře civilizací – obiloviny a jejich příprava
- Superpotraviny za korunu – luštěniny a jejich příprava
- Od kořene k listu – zelenina I.
- Zahrádka na souši a v moři – zelenina II. a mořské řasy
- Ideální jídlo – ovoce, semínka, ořechy, výhonky a klíčky
- Lepší než originál – alternativní náhražky živočišných potravin
- Sladké tečky a sladké vykřičníky – lehké i tradiční veganské dezerty
Cena programu je smluvní a bude kalkulována individuálně.
Po domluvě lze vzdělávací program upravit dle požadavků objednatele.
Máte-li zájem o tento vzdělávací program, kontaktujte nás prosím na e-mail: projekty@akc.cz nebo na tel. čísle 731 517 863.
Materiály na této straně připravila Romana Vodičková,
sekretariát AKC ČR
Foto: Shutterstock.com
www.akc.cz
Pozvánka na blížící se soutěže
Soutěž Český kapr 2017
Šumavská pobočka AKC ČR ve spolupráci s Gastrofest České Budějovice pořádají 9.–10. listopadu 12. ročník soutěže Český kapr.
Téma letošního ročníku je Český kapr v moderní úpravě.
Soutěž se koná pod záštitou ministra zemědělství Mariana Jurečky.
Do soutěže se mohou přihlásit všichni profesionální kuchaři a kuchařky v kategorii SENIOR a žáci a studenti HŠ, SOŠ a SOU, jejichž věk v den finále nepřesáhne 21 let v kategorii JUNIOR.

Soutěž Lázeňský pohárek 2017
Karlovarská pobočka AKC ČR, Střední škola stravování a služeb, Ondřejská, Karlovy Vary a Grandhotel Pupp, Karlovy Vary pořádají 8. prosince již 19. ročník přehlídky kuchařského umění žáků SOU a SOŠ – Lázeňský pohárek 2017.
Propozice obou soutěží včetně přihlášek jsou k dispozici na webových stránkách AKC ČR www.akc.cz.
Foto: Michal Moučka a archiv AKC ČR
|
