Z profesní kuchyně AKC ČR – 10/2017

Vzdělávací program Příprava rostlinné kuchyně

 Potřebujete proškolit své kuchaře pro přípravu bezmasých jídel ve školních, nemocničních a závodních jídelnách? Zajímáte se o veganskou kuchyni a chtěli byste si rozšířit své znalosti? Asociace kuchařů a cukrářů ČR ve spolupráci s Českou veganskou společností vyhlašují vzdělávací program Příprava rostlinné kuchyně.

Absolventi tohoto vzdělávacího programu získají teoretické a praktické znalosti přípravy moderních jídel ze zeleniny, ovoce, obilovin, luštěnin, ze semínek, ořechů i alternativních surovin nahrazujících maso a mléko.

Program je určen pro vyučené kuchaře a bude obsahovat 48 výukových hodin rozdělených do 8 seminářů. Semináře se mohou konat v prostorách objednatele nebo v externím studiu, a to i v sobotu nebo v neděli.

Maximální počet účastníků je 15 osob. Účastníci obdrží doprovodné odborné texty a certifikát o absolvování vzdělávacího programu

Obsah vzdělávacího programu:

  1. Vegetariánství a rostlinná strava v souvislostech – historie, principy, přehled
  2. Pilíře civilizací – obiloviny a jejich příprava
  3. Superpotraviny za korunu – luštěniny a jejich příprava
  4. Od kořene k listu – zelenina I.
  5. Zahrádka na souši a v moři – zelenina II. a mořské řasy
  6. Ideální jídlo – ovoce, semínka, ořechy, výhonky a klíčky
  7. Lepší než originál – alternativní náhražky živočišných potravin
  8. Sladké tečky a sladké vykřičníky – lehké i tradiční veganské dezerty

 
Cena programu je smluvní a bude kalkulována individuálně.
Po domluvě lze vzdělávací program upravit dle požadavků objednatele.

Máte-li zájem o tento vzdělávací program, kontaktujte nás prosím na e-mail: projekty@akc.cz nebo na tel. čísle 731 517 863.

Materiály na této straně připravila Romana Vodičková,
sekretariát AKC ČR
Foto: Shutterstock.com

www.akc.cz


Pozvánka na blížící se soutěže

Soutěž Český kapr 2017

Šumavská pobočka AKC ČR ve spolupráci s Gastrofest České Budějovice pořádají 9.–10. listopadu 12. ročník soutěže Český kapr.

Téma letošního ročníku je Český kapr v moderní úpravě.

Soutěž se koná pod záštitou ministra zemědělství Mariana Jurečky.
Do soutěže se mohou přihlásit všichni profesionální kuchaři a kuchařky v kategorii SENIOR a žáci a studenti HŠ, SOŠ a SOU, jejichž věk v den finále nepřesáhne 21 let v kategorii JUNIOR.


Soutěž Lázeňský pohárek 2017

Karlovarská pobočka AKC ČR, Střední škola stravování a služeb, Ondřejská, Karlovy Vary a Grandhotel Pupp, Karlovy Vary pořádají 8. prosince již 19. ročník přehlídky kuchařského umění žáků SOU a SOŠ – Lázeňský pohárek 2017.

Propozice obou soutěží včetně přihlášek jsou k dispozici na webových stránkách AKC ČR www.akc.cz.

Foto: Michal Moučka a archiv AKC ČR

 

 

 

Nejnovější články z rubriky Gastro

Foto: Shutterstock.com

Celyoturismu.cz končí, cestovní ruch se přesouvá na Komoraplus.cz

Vážení čtenáři, Váš oblíbený portál Celyoturismu.cz bude v horizontu 3 měsíců uzavřen. To podstatné z cestovního ruchu – vývoj, statistiky, analýzy, legislativní problematiku atd. – proto nově najdete na zpravodajském portálu Hospodářské komory ČR www.komoraplus.cz a také ve...

Číst více
Foto: Shutterstock.com

Restauratérům i ubytovatelům se vracejí hosté

Asociace hotelů a restaurací ČR (AHR) ve spolupráci se společností Data Servis – informace zveřejnila výsledky vývoje tržeb v ubytovacích a stravovacích zařízeních za první čtvrtletí letošního roku. Z průzkumu vyplývá, že provozovatelé restaurací zažívají postupný návrat hostů na...

Číst více
Foto: AHR ČR

Pavel Hlinka nositelem Gaspart Bonet Foundation Award

Během 84. valného shromáždění konfederace HOTREC, které se uskutečnilo v Praze, obdržel Pavel Hlinka evropské ocenění za svůj mimořádný přínos k propagaci odvětví cestovního ruchu a pohostinství v České republice. V tiskové zprávě to uvedla Asociace hotelů a restaurací České republiky (AHR...

Číst více